februari 24, 2018 Bastien Langeveld

Wijncursus SDEN2 (basis): van kneuzen tot rijpen

Dit is de basiscursus voor de liefhebber én de beginnende professional. Vijf razend interessante, maar ook intensieve avonden met kennis, achtergronden, veel proeven en praten over wijn. Hier leer je het kaf van het koren scheiden. We proeven minimaal 8 wijnen per avond.

5 avonden, 40 wijnen
Dé manier om meer te leren over wijn, proeven én theorie
Perfect om je SDEN-2 wijnexamen voor te bereiden
Interactief, leerzaam én gezellig!

Cursusdag en data

De eerstvolgende cursus start op van 19:30 - 22:30 uur

1

9 oktober

Locatie

Nijmegen
GLASWERK
Hobbemastraat 2

Nijmegen
Thiemeloods
Leemptstraat 34

Nijmegen
Bistrot Regent
Hertogstraat 71

Nijmegen
Billy’s Coffee
Daalseweg 31

€ 275 Per persoon

exclusief examen (we starten bij minimaal 8 deelnemers, 18 is het maximum aantal) Direct inschrijven

wijncursussenCursusdata

Nijmegen

2023 / 2024
Woensdag 13 & 20 maart, 3, 10 & 17 april 2024 Locatie: Thiemeloods, Nijmegen UITVERKOCHT
Woensdag 9,16 & 30 oktober, 6 & 13 november 2024 Locatie: Thiemeloods, Nijmegen

Het vervolg op de beginnerscursus is perfect voor de fervente liefhebber die net even wat dieper in de stof, maar ook in het glas wil duiken. Je kunt zo instromen, maar op voorwaarde dat je al een beetje weet van wijn of extra gemotiveerd bent om met zevenmijlslaarzen bij te spijkeren.

Elke avond proeven we 8 verschillende wijnen en bieden we je een breed kader aan concrete theorie, waardoor je in het vervolg klaar bent om vol zelfvertrouwen te praten over wijn, een verstandige keuze te maken in een restaurant of jouw vrienden te adviseren welke wijn te kopen voor een feestje, barbecue of etentje. Met de kennis die je opdoet kun je jezelf aanmelden voor bijvoorbeeld het SDEN 2 wijnexamen. Dit is een optie, het lesboek en de aanvraag van het examen zijn niet inbegrepen in deze cursus.

Waarom Firma Druivensuiker

Wij geloven dat wijn het heiligste sap ter wereld is. Maar de wereld eromheen is soms zo stoffig als de bijbel op een gemiddelde hotelkamer in hartje Amsterdam… De hoogste tijd dus om wijn eens op een andere manier te presenteren!

De CURSUS IN DRUIVENSUIKER leert iedereen, van horecatoppers tot wijnliefhebbers, om die ontdekkingstocht met enthousiasme over te brengen. Want wijn is meer dan de druif, de streek of het prijskaartje. Door te praten, te walsen, maar ook ‘outside the bottle’ te denken helpen we jou om meer uit je glas wijn te halen!

Annuleringsvoorwaarden
Ziek, zwak, misselijk of om wat voor reden dan ook verhinderd voor onze SDEN-wijncursussen? Als je betaald hebt proberen we je uiteraard zo snel mogelijk door te plaatsen naar een van onze andere cursussen! Kan dat niet, dan geven we je tot 1 week voor aanvang van de cursus je 100% van het cursusbedrag terug. Gaat de cursus om wat voor reden dan ook niet door (we hebben gekke lockdowns meegemaakt de afgelopen jaren ;-)), dan krijg je sowieso 100% van het aankoopbedrag van ons terug. Geen zorgen dus…