Tim Krol

ons vineuze geheugen

Tim Krol

Via kletsnatte spoelkeukens en rennen over restaurantvloeren, besloot ik dat het restaurantvak voor mij was weggelegd. Kleine wissel dus: de studie biomedische wetenschappen eruit, hotelschool erin. Vier fantastische jaren in de plaatselijke horeca volgden. En natuurlijk ook de collegebanken.

Hierna volgde een reis langs verschillende steden en restaurants, waar mijn plezier om voor mijn gasten super lekkere wijnen voor een leuke prijs te vinden en pareltjes toe te voegen aan de wijnkaart dagelijks groeide. Tijd dus om mijn enthousiasme voor het mystieke, het oorspronkelijke, het natuurlijke, het wijnweetjesweten en het creatieve aan wijn op anderen over te brengen, op mijn eigen manier.

Met mijn eigen kijk, en een vinologendiploma op zak, ga ik mij bij Firma Druivensuiker inzetten om van jouw vuurtje voor wijn een Olympisch vuur te maken. En te vertellen dat een chardonnay uit de Jura met knetterende zuren en een dikke mineraliteit toch echt wel spannender is dan een overvolle, houtgebombardeerde Chardonnay reserva,  waar iedereen mee wegloopt. Maar dat terzijde.

Naast verslaafd aan lekkere wijn ben ik een echte thuiskok die niets liever voorbereidt dan etentjes met vrienden. En dan drie weken lang over het menu nadenken. Muziek vind ik minimaal zo belangrijk: ik draai nog graag cd’s, al word ik daarover vaak uitgelachen…

Over Tim…

“Dé ‘chef’, ons vineuze geheugen. Wijnpapa.” – Bastien

“Vakidiote vinoloog, uniek in zijn soort. The Good Guy.” – Sjoerd

over-ons-sjoerd

Sjoerd de Jonge

Wijnspraakwaterval.

Een vuurtje dat ooit aangewakkerd is
in de afwas bij een saunacentrum,
brandt inmiddels al … Lees verder!

over-ons-bastien

Bastien Langeveld

Nederlandse Italiaan

Tsja, wie is Bas? Of eigenlijk: Bastien.
Maar dat spreekt niemand de eerste
keer goed uit … Lees verder!