juli 4, 2017 Bastien Langeveld
Tim proeft regelmatig. Hij schrijft er soms iets over op.

Op de proeftafel van Tim – een middag wijnproeven in de Pfalz

De jongens van Druivensuiker zijn natuurlijk altijd hongerig naar nieuwe wijn. En we hebben altijd zin om een avond de bloemetjes goed buiten te zetten. Zodoende sprongen we in de auto en reden een klein stukje naar de prachtige Pfalz, te weten het dorpje Deidesheim. Naast wijnhoofstad langs de Deutsche Weinstrasse, 360 kilometer van Nijmegen, ook een pittoresk oord voor de ietwat seniore toerist.

Mocht dat de pret drukken?

We vielen dus lichtelijk uit de toon, wat we probeerden te corrigeren met gematigd extravagant gedrag. Geen succes, maar we hadden wel plezier. En we hebben ook nog wijn geproefd. ’s Middags waren we te gast bij Weingut Theo Minges in Flemlingen. Biologisch, smakelijk en über gastvrij! De vrouw des huizes Regine heeft ons met veel plezier (al!) haar wijnen laten proeven en ons natuurlijk een hoop verteld over het reilen en zeilen van het Weingut. Heerlijk! En super gezellig. Het etentje dat volgde blijft een anekdote voor feesten en proeverijen. Laten we ons nu focussen op de wijn.

Wijnen om te noteren op jouw Pfalz wishlist?

Eruit sprongen de Spätburgunder “Kalkmergel” en “ZE”, de Cabernet Franc, de Riesling “Buntsandstein” en een wat oudere Riesling Spätlese.

Op de proeftafel van Tim…

Riesling Gleisweiler Hölle, Spätlese 2010

Deze laat geoogste Riesling leek mij een perfecte sparringpartner voor een Ceasar Salad met een exotische toets van met djeruk purut gepocheerde kip, rode peper en avocado. In de geur een perfecte aanvulling met limoenblad, appel, perzik, bloemen, gember. Het kleine zoetje in de smaak gecombineerd met een enerverende zuurgraad, die de wijn een enorme structuur en body geeft, zijn een perfecte match met de romige en ziltige dressing van de salade. Genieten!

Deze wijn kopen? Regine stuurt je met alle liefde een doosje op. En doe haar de groeten als je eens door de Pfalz rijdt. Het is het bezoekje waard.

Bezoek eens de site van het wijnhuis!

Deze zomer nog op bezoek naar een wijnhuis? Lees dan ook dit artikel om je goed voor te bereiden met handige tips!

Tagged: , , , , ,